oDesk PhP 5 Test Answres 2014

Hi, Today I am sharing with you oDesk PhP 5 Test AnswresGet update oDesk PhP 5 Test Answres 2014 from this website.

So, Friends enjoy this post. If you have another information about this test answer. Please post a comment and share your experience with us.


Question 1: What is true regarding this code?
Answer: setcookie will return true
Question 2: Which of the following is not a correct way of printing text in php5?
Answer: echo “Plain text”;
Question 3: Which of the following is not the correct way of starting a session?
Answer: session_initiate()
Question 4: Which of the following functions do you need to implement HTTP Basic Authentication?
Answer: None of the above
Question 5: Which of the following Command Line Interface constant is not defined in the CLI SAPI?
Answer: STDPRT
Question 6: Which of the following statements is correct with regard to final and abstract?
Answer: a. An abstract class cannot have final methods
Question 7: Which composite data types are supported by php?
Answer: Array
Question 8: The default value of register_globals in PHP is:
Answer: Off
Question 9: Which of the following is not a valid PHP connection status?
Answer: open
Question 10: Choose the correct statement:
Answer: include() includes and evaluates a specific file
require_once() includes and evaluates a specific file only if it has not been included before
Question 11: If the session_cache_expire() is not set, then by default the session cache will expire after:
Answer: 3 hrs
Question 12: What will be the output of the following script?
$count=50;
Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class?
Paamayim Nekudotayim operator allows access only to the static members of a class?
Answer: function_exists
$i=4;
User Name:
Password:
class Manager{
Answer: 5+2 * 4+6
$var = 1 + “-1.3e3″;
function Argument()
{
$count++;
echo $count;
}
Argument();
?>
Answer: It will print 1
Question 13: State whether True or False
Answer: True
Question 14: Which of the following statements is true with regard to comparisons in PHP5?
Answer: With (===) operator, object variables are identical if and only if they refer to the same instance of the same class.
Question 15: What will be the output of the following code?
$a = 0.0;
for ($i = 0; $i < a ="="">
Answer: 1
16. Question: What will be the output of the following code?
$j=30;
$k=0;
$k=$j++/$i++;
echo $i . ” ” . $j . ” ” . $k . ” “;
Answer: 5 31 7.5
Question 16: Which of the following is a not a correct way of commenting in php?
Answer: /#PHP Comment
Question 17: Following is a php code block:
$m=9;
$n=99;
$z=8;
$z=$n++/$m++ + –$z;
echo $z;
what will be the output?
Answer: 18
Question 19: Which of the following is the correct way of specifying default value?
Answer: function GetDiscount($Type = “Special”) { . . . }
Question 20: With reference to the following php script:
print ‘Text Line1′
print ‘Text Line2′
?>
What will be the output on running the script?
Answer: Error message will be printed
Question 21: What will be the ouput of the following code?
for ($i = 0; $i < i ="="">
0134
Question 22: You have designed a user login form as follows:
How can you access the username entered by the user in the ‘Validate.php’ webpage?
a. $var= $_POST['username'];
b. $var= $_REQUEST['username'];
c. import_request_variables(‘p’, ‘p_’);
$var= $p_username;
Answer: Both of them
Question 23: Which of the following does not represent logical AND operator in PHP?
Answer: &amp
Question 24: Which of the following is not true for a persistent connection?
Answer: These can’t be converted to non-persistent connections
Question 25: Which of the following are invalid data types in PHP?
Answer: char
Question 26: The Manager and Office classes are as follows:
function printName() {
echo “Manager”;
}
}
class Office{
function getManager() {
return new Manager();
}
}
$ofc = new Office();
???
?>
Which of the following should replace ‘???’ to obtain the value of printName() function?
Answer: $ofc->getManager()->printName();
Question 27: The classes are defined as follows:
abstract class BaseCls{
protected abstract function getName();
}
class ChildCls extends BaseCls{
}
Which of the following implementations of getName() is invalid in ChildCls?
Answer: public function getName(){}
Question 28: Which of the following variable declarations within a class is invalid in PHP5?
Answer: var $term =3;
Question 29: What will be the output of following code?
$arr = “a”;
$arr[0]=”b”;
echo $arr;
echo $arr[0];
Answer: bb
Question 30: For the following code:
the output will be:
Answer: 171
Question 31: What will be the output of following code?
echo $var;
Answer: -1299
Question 32: What will be the output of following code?
$var1=”a”;
$$var1=”b”;
echo “$var1 $a”;
Answer: a b
Question 33:What is the output of the following code?
$a = 500;
$b = 200;
echo $a % 2
* $b;
?>
Answer: 0
Question 34: What will be the ouput of the following code?
if (-1)
print “true”;
else
print “false”;
?>
Answer: true
Question 35: What will be the output of the following code?
echo 12 . 6;
Answer: 126
Question 36: Consider the following sample code:
$x = 0xFFFE;
$y = 2;
$z = $x && $y;
What will be the value of $z?
Answer: 1
Question 37: Late PHP versions support remote file accessing for the functions:
Answer: include_once()
require_once()
both of them

Comments